Agar 100g
E406
OPIS :
Agar to substancja żelująca produkowana z alg morskich, której głównym składnikiem jest trudno przyswajalny przez człowieka cukier galaktoza. Agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 40-50 °C. Zestalony żel roztapia się po ponownym podgrzaniu do 90-100 °C .
- alternatywa dla żelatyny zwierzęcej
- zagęszczanie, żelowanie i stabilizowanie potraw
- żeluje kilka razy silniej niż żelatyna
- ma zerową kaloryczność
- do produkcji deserów, galaretek, dżemów, budyniów, kremów, sorbetów, żelków, cukierków, lizaków, konfitur, marmolad, lodów itp
ZASTOSOWANIE :
Zgodnie z rozporządzeniem WE NR 1129/2011
OPAKOWANIE :
Agar pakowany jest po 100 g
KRAJ POCHODZENIA:
Włochy
|