OLIGOFRUKTOZA
1kg
Oligofruktoza jest białym proszkiem o słodkim smaku, przypomina skrobię
OPIS :
Oligofruktoza jest związkiem, który w naszym organizmie pełni rolę rozpuszczalnej frakcji błonnika pokarmowego. Jest ona nie trawiona w górnej części przewodu pokarmowego .
ZALETY:
- oligofruktoza, pełni w organizmie także funkcje rozpuszczalnych frakcji błonnika pokarmowego , dzięki zwiększonej zdolności wiązania wody błonnik ulega pęcznieniu w przewodzie pokarmowym, przez co nadaje uczucie sytości nie dostarczając dodatkowej energii
- może zastępować cukier biały
- jest ona lepiej rozpuszczalna od inuliny
STOSOWANIE:
- bezpośrednio - wystarczy ok 1- 2 łyżeczek dziennie
- jako zamiennik cukru białego ( ok 30-50 % słodkości cukru )
- jako dodatek do mleka sojowego i podobnych napojów.
- dodatek do jogurtu , płatków itp .
POCHODZENIE :
Belgia
OPAKOWANIE :
Oligofruktoza pakowana jest po 1 kg w szczelne podwójne woreczki foliowe .
|