!! Nowość na Polskim rynku !!
Peklosól otoczkowana do peklowania mięsa.
Dzięki zastosowaniu technologi otoczkowania kryształków peklosoli zmniejszono utlenianie się z niej azotynu sodu.
Otoczkowanie przedłuża okres przechowywania peklosoli oraz zapewnia równomierną zawartość azotynu sodu podczas przechowywania.
------------------------------------------
Skład chemiczny:
NaCl + Azotyn sodu ( NaNO2 ) - 0,5 - 0,6 %
------------------------------------------
Zalecana dawka do peklowania to:
- peklowanie na sucho: 2,0-2,30 kg/100kg mięsa
- peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody
------------------------------------------
Więcej na temat produktu dowiesz się tutaj: Peklosól otoczkowana
PRODUKT UŻYWAĆ WYŁĄCZNIE DO PEKLOWANIA.
Przelicznik dozowania peklosoli:
Peklowanie na mokro
Peklowanie na sucho
|